Kirjeldus
Santoku on traditsiooniline Jaapani mitmeotstarbeline nuga, mis sobib liha, kala ja köögiviljade lõikamiseks. Erinevalt tavalisest tosinast lehest pressitud majapidamisnoast püsib Jaapani eriti terav kihiliselt sepistatud professionaalne nuga kauem terav ja seda on lihtsam teritada.
KAI Shun Premier Tim Mälzeri seeria noad on valmistatud 32-kihilisest Damaskuse terasest. Nende pind on käsitsi sepistatud – jaapani keeles “Tsuchime” – ja ühendab ajatu esteetika äärmise teravusega. Teradel on massiivne VG MAX terasest südamik, mille kõvadus on 61±1 HRC.
Tim Mälzer on Saksa peakokk, tippkokk, teleisiksus ja autor. Ta ütleb: “Hea nuga mitte ainult ei tee toiduvalmistamist lihtsaks, vaid avaldab ka positiivset mõju lõpptulemusele”. Iga täpselt sepistatud ja valmistatud Damaskuse terasest nuga on loodud täpselt selleks otstarbeks, milleks see on ette nähtud. See on Seki linna seppade meistrite vastutus.
Iga KAI Shuni nuga on sepistatud looduslikult kaunist Damaskuse terasest 32 kattuva kihina. Shuni nuga on ainulaadne kunstiteos, mis ühendab endas käsitöö, tehnoloogia ja disaini. Inspireeritud sepistamisest meisterlikest samurai mõõkadest, parimate kokanugade tootmistehnoloogia võimaldab Shuni nuge toota ka lääne terade kujul.
Omadused:
- Käepideme materjal on pähklipuu, eriti sümmeetriline kuju tagab lõiketäpsuse nii parema- kui ka vasakukäelistele kokkadele.
- Käepideme pikkus: 12 cm
- Tera pikkus: 18 cm
- Tera struktuur: 32-kihiline sepistatud
- Tera südamiku materjal: VG MAX teras
- Tera väliskihid on roostevabast terasest
- Tera kõvadus: 61±1 HRC
- Teritusnurk: 10° – oluliselt teravam kui Euroopa nugadel
- Käsitöö Jaapanis
Jaapani kööginoad on valmistatud väga kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohiks neid haamriga lüüa ega keerata kõvadesse materjalidesse, näiteks külmutatud või kondisse liha, kookospähklisse, konservikarpidesse kaaned jne. On oht, et terasest tulevad tükid lahti. Kvaliteetseid kööginuge ei tohiks kunagi pesta nõudepesumasinas, vaid eelistatavalt kohe pärast kasutamist, kiirelt veega pestes ja kuivatades. Kõik lahused sobivad hoiustamiseks, kus noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.









