Kirjeldus
KAI Kamagata on uusim sari, mille on disaininud Saksa tippkokk TIM Mälzer koostöös KAI noaprofessionaalidega, seega on noad segu Saksa ja Jaapani disainist. Nugade teravus tuleneb nende 14-kraadisest teritusnurgast, kuid erineb teistest Jaapani nugadest vastupidavuse poolest, need noad taluvad väiksemaid mõlke ja hoiavad tera suurepäraselt.
Jaapanis viitab Kamagata teatud tüüpi noa kujule. Traditsioonilisel Kamagata Usubal on sirge tera, mis on otsast kõverdunud; Tim Mälzeri Kamagata seeria põhineb neil nugadel, kuid nugadel on siiski omad omadused.
Tera materjal on 1.4116 teras, mis ei roosteta ja on kergesti teravana hoitav. Käepideme materjal on POM tehniline plastik, mis on kõva, vastupidav, hügieeniline ja kergesti puhastatav.
Omadused
- Käepideme pikkus: 10,9 cm
- Tera pikkus: 23 cm
- Tera materjal: 1.4116 teras
- Käepideme materjal: POM tehniline plastik
Jaapani kööginoad on valmistatud väga kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohiks neid haamriga taguda ega väänata kõvade materjalide, näiteks külmutatud või kondise liha, kookospähkli, konservikaante jms sisse. Ohtlikuks on terasest lahti tulevad betoonitükid. Kvaliteetseid kööginoasid ei tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, vaid pigem loputada ja kuivatada kohe pärast kasutamist. Säilitamiseks sobivad kõik lahendused, kus noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.