Kirjeldus
OBH Nordica Prime on võimas ja mitmekülgne vaakumpakend, mida saab mugavalt ühe käega kasutada. See võimaldab teil toitu säilitada kuni viis korda kauem kui tavapäraste säilitusmeetoditega.
Prime sobib ideaalselt suuremate koguste vaakumpakendamiseks – saate vaakumpakendamise ajal kuni 50 korda vaakumpakendada. See teeb sellest ideaalse valiku marjakorjajatele ja jahimeestele. Tänu suurele imemisvõimsusele 12 l/min on seade kiire ja tugev tihendus tagab pakendite õhukindluse. Prime’i on ka väga lihtne kasutada – tänu mugavale käepidemele saab seadet kasutada ühe käega. Integreeritud kotirulli hoiustamine ja kotilõikur muudavad seadme kasutamise samuti vaevatuks. Prime’i on lihtne puhastada, kuna söötmisalus on eemaldatav.
Seadmega on kaasas viis kotti ja üks kotirull, mis aitab teil kiiresti alustada. Kotte saab kasutada mikrolaineahjus ja Sous Vide küpsetamisel, mis on meetod, mille puhul liha, kala, köögivilju ja puuvilju küpsetatakse vaakumpakendamise ajal suhteliselt madalal, hoolikalt kontrollitud temperatuuril alla 100 °C. Kotid on korduvkasutatavad ja nõudepesumasinas pestavad.
Vaakumpakkimine säästab aega, raha ja keskkonda
OBH Nordica Prime vaakumpakkijaga saate toitu säilitada kuni viis korda kauem kui tavapäraste säilitusmeetoditega, säästes raha, aega ja keskkonda.
Hapnik on peamine toidu toiteväärtuse, tekstuuri, maitse ja kvaliteedi halvenemise põhjus. Hapnik põhjustab ka sügavkülmas hoitavale toidule külmakahjustusi ja võimaldab mikroorganismide arengut. Tavapärased toidu säilitamise meetodid, näiteks tavalistes kilekottides ja -mahutites hoidmine, ei ole seega optimaalsed, kuna need pakivad õhu ja toidu samasse ruumi. Vaakumpakendamine eemaldab hapniku, takistades bakterite, hallituse ja pärmseente kasvu toidus ning rasvade oksüdeerumist. Selle tulemusena säilib maitse ja toit püsib värske kuni viis korda kauem võrreldes tavapäraste säilitusmeetoditega.
ÜRO ja Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks vähendada toidujäätmeid 50% võrra aastaks 2030. Toidujäätmed tähendavad söödava toidu äraviskamist. Soomes viskavad leibkonnad igal aastal ära keskmiselt 23 kilogrammi söödavat toitu inimese kohta, mille väärtus on umbes 80 eurot. Ostetud toidukoguse kohta visatakse eriti palju ära kartuleid, köögivilju, puuvilju, marju ja leiba. Vaakumpakendi kasutamine aitab toidujäätmeid oluliselt vähendada.
Raha säästmiseks võite osta toitu suurtes pakendites, mida saate vaakumpakenditesse sulgeda ja hiljem kasutada. Ostes korraga suuremaid toidupakke ja pakkides need väiksematesse, vähendate ka pakendite keskkonnamõju. OBH Nordica vaakumkotid on korduvkasutatavad ja neid saab pesta nõudepesumasinas.
Samuti saate aega kokku hoida, kui valmistate korraga suuri toidukoguseid, pakkides need sobiva suurusega portsjonitena otse vaakumkottidesse ja külmutades. Vaakumpakendamine kaitseb toitu külmakahjustuste eest ja säästab ruumi sügavkülmas. Vaakumpakendatud toit säilib sügavkülmas oluliselt kauem. Näiteks vaakumpakendatud ja külmutatud veiseliha säilivusaeg on 2–3 aastat, samas kui vaakumpakendamiseta külmutatud veiseliha säilivusaeg on vaid 6 kuud. Värsked maasikad lähevad külmkapis hallitama juba paari päeva pärast, samas kui vaakumpakendatud maasikad võivad külmkapis säilida nädala.
Samuti saate aega kokku hoida, kasutades vaakumpakendiseadet liha ja kala marineerimiseks. Vaakumpakendamine avab liha ja kala poorid. See tähendab, et marineerimisprotsess võtab vaid minuteid tundide asemel.
Vaakumpakendiseade sobib igasuguste toitude, nii kuivade kui ka niiskete – sealhulgas liha, kala, marjade, puu- ja köögiviljade – vaakumpakendamiseks. Õhukindel pakend säilitab suurepäraselt ka kuivade toodete, näiteks kohvi või tee, aroomid. Vaakumpakendamine on suurepärane viis toidu talveks suvilas värskena hoidmiseks. Matkaja saab vaakumseadet mitmel viisil kasutada ja pakkida näiteks lõkkevarustust, kuivtooteid ja varuriideid veekindlatesse vaakumkottidesse. Tähelepanu kodukokad! Madalal temperatuuril vaakumpakendatult – Sous Vide – valmistades toote esile toidu parimad omadused.
Tehnilised andmed
- Võimsus: 120 W
- Imemisvõimsus: 12 L/min
- Vaakumrõhk: max. -0,8 baari
- Lihtne kasutada: vaakumpakendit saab sulgeda ja avada ühe käega
- Sobib ideaalselt marineerimiseks ja Sous Vide seadmetega kasutamiseks
- Kuni 50 järjestikust vaakumpakendamistsüklit ilma katkestusteta
- Tugev sulgemine
- Sulgemisteip: 30 cm x 2 mm
- Praktiline kotirulli hoiustamine ja lõikur
- Juhtme hoiustamine
- Programmid: 1) Vaakumeerimine ja sulgemine 2) Kuivad või niisked toiduained 3) Manuaalne vaakumimine impulssrežiimis õrnade toitude jaoks 4) Sulgemine 5) Paus
- Starterpakett on kaasas, mis sisaldab: 1 kotirulli 3 m x 28 cm ja 5 vaakumkotti 28 x 40 cm
- Mõõtmed: 39,7 cm (L) x 16 cm (S) x 12 cm (K)
- Kaal: u. 2 kg
- Juhtme pikkus: 1,2 m