Kirjeldus
Professionaalne kokapann suurepäraste praadimisomaduste ja peaaegu igavese elueaga! Süsinikterasest pann on hea alternatiiv teflonpannidele ja sarnaselt malmpannidega vajab see vähe hoolt. Hästi hooldatud süsinikterasest pannil tekib rasvast ja süsinikust moodustunud loomulik mittenakkuv pind, mis vähendab hooldusvajadust ja suurendab mittenakkuvaid omadusi. Laialdaselt kasutataval süsinikterasest pannil on isegi malmpanni praadimisomadused ja teflonpanni mittenakkuvad omadused! Lisaks võite pannil muretult kasutada ka metallriistu.
De Buyer Mineral B seeria eeltöötluseks on kasutatud täiesti looduslikku ja kemikaalivaba orgaanilise mesilasvaha katet. Kate kaitseb panni rooste eest ja hõlbustab selle kasutamist. See moodustab süsinikterase jaoks esimese küpsetuspinna, parandades samal ajal panni mittenakkuvaid omadusi. Enne esmakasutust pese pann kuuma veega, et eemaldada säilitustolm – see eemaldab pinnalt suurema osa mesilasvahast. Väike kogus järelejäänud vaha pole kahjulik, vaid vastupidi, aitab panni kasutuselevõtul. Soovi korral võite panni ka pruunistada – vaadake juhiseid alloleval videolingil.
Kõrge äärega süsinikterasest praepannid järgivad kõige traditsioonilisema prantsuse lyonnaise-panni kuju. Sügavus tähendab suuremat mahtu ja vähem rasva väljavalgumist. Maapann sobib tõesti hästi näiteks kartulite või suures koguses köögiviljade praadimiseks, aga toimib hästi ka vokkpannina. Tänu süsinikterasele ei kleepu pann kinni, mis on eriti mugav kartulite praadimisel.
Süsinikteras ei ole nii poorne kui malm, seega saab selles muretult igasuguseid koostisosi praadida. Kõrge valgusisaldusega koostisosade, näiteks munade või valge kala küpsetamisel tuleks olla ettevaatlik ja temperatuuri märkimisväärselt alandada. Sa ei tohiks proovida hoida süsinikterast erksa terase värvi, kuna see muudab värvi kasutamise ajal. Panni sisemus tumeneb ja kui sisemus on täiesti must, on selle loomulik mittenakkuv pind kõige parem.
Süsinikterasest panni ei tohiks nõudepesumasinas pesta; käsitsi pestes piisab tavaliselt kuumast veest. Samuti ei saa toitu süsinikterasest pannil hoida ega roostetamise tõttu kraanikaussi ligunema jätta. Kui pannile ilmub pinnapealne rooste, pole see kasutuskõlbmatu, kuid rooste saab eemaldada näiteks jämeda käsna või terasvillaga. Samuti on hea mõte pärast kasutamist, pesemist ja kuivatamist pannile tilk rapsiõli kanda, et vältida pinna rooste tekkimist hoiustamise ajal.
Sobib kõikidele soojusallikatele ja pliitidele, sealhulgas induktsioonpliidile. Panni saab kasutada ka ahjus (200 °C max 10 min).
- Ülemise serva välisläbimõõt: 24 cm
- Paksus: 2,5 mm
Ühilduvad tarvikud
- Klaasist kaas
Süsinikterasest panni pressitud korpus võib mõnikord veidi kõverduda. Selle vältimiseks on soovitatav vältida kuuma panni külma vette panemist. Panni täisvõimsusel pliidil kasutamine võib samuti põhjustada selle deformeerumist. Kui pann kõverdub, on hea mõte panni kõigepealt veidi soojendada, asetada see tagurpidi kindlale pinnale ja koputada haamriga panni põhja keskele.