Kirjeldus
Alumiiniumist leivavorm on leivavormide kroonimata kuningas. Sellel leivavormil on sirged küljed ja kaas. Selle abil saab küpsetada ühtlase suurusega kandilise ja pehme leiva. Ilma kaaneta kerkib leib traditsioonilise röstsaia täidlase kujuni. See sobib suurepäraselt pruunistamiseks, talub kõrgeid temperatuure ja külmutamist ning juhib suurepäraselt soojust. Määri vorm enne küpsetamist rasvainega. Vormi saab kasutada ka näiteks hakklihakotleti või külmutatud jäätise valmistamiseks.
Ainus asi, mida alumiinium ei salli, on happelised tooted, näiteks toored marjad. Seega jäätise valmistamisel soovitame vormi vooderdada toidukilega, et marjad ei… Happesus ei kahjusta alumiiniumi pinda. Alumiiniumtooteid tuleb puhastada käsitsi, masinpesu kahjustab alumiiniumi. Isegi pesemisel… Soovitame pinda kohe pärast pesemist loputada, sest nõudepesuvahendis leotamine võib alumiiniumpinda juba tumenema hakata.