Kirjeldus
Väike mitmeotstarbeline nuga, mis sobib suurepäraselt köögiviljade ja juurviljade koorimiseks ja hakkimiseks. Erinevalt tavalisest tosinast lehest pressitud majapidamisnoast püsib see Jaapani eriti terav kihiliselt sepistatud professionaalne nuga kauem terav ja seda on lihtsam teritada.
KAI Shun Premier Tim Mälzeri seeria noad on valmistatud 32-kihilisest Damaskuse terasest. Nende pind on käsitsi sepistatud – jaapani keeles “Tsuchime” – ja ühendab ajatu esteetika äärmise teravusega. Teradel on massiivne VG MAX terasest südamik, mille kõvadus on 61±1 HRC.
Tim Mälzer on saksa kokk, tippkokk, teleisiksus ja autor. Ta ütleb: “Hea nuga mitte ainult ei tee toiduvalmistamist lihtsaks, vaid avaldab ka positiivset mõju lõpptulemusele”. Iga täpselt sepistatud ja valmistatud Damaskuse terasest nuga on loodud just selleks otstarbeks, milleks see on valmistatud. See on Seki linna seppade meistrite vastutus.
Iga KAI Shuni nuga on sepistatud looduslikult kaunist Damaskuse terasest 32 kattuva kihina. Shuni nuga on ainulaadne kunstiteos, mis ühendab endas käsitööoskuse, tehnoloogia ja disaini. Inspireerituna meisterlike samurai mõõkade sepistamisest, võimaldab parimate kokanugade tootmistehnoloogia toota Shuni nuge ka lääne terade kujul.
Omadused:
- Käepideme materjal: pähklipuu, eriti sümmeetriline kuju tagab lõiketäpsuse nii parema- kui ka vasakukäelistele kokkadele.
- Käepideme pikkus: 10,5 cm
- Tera pikkus: 10 cm
- Tera struktuur: 32-kihiline sepistatud
- Tera südamiku materjal: VG MAX teras
- Tera väliskihid on valmistatud roostevabast terasest
- Tera kõvadus: 61±1 HRC
- Teritusnurk: 10° – oluliselt teravam kui Euroopa nugadel
- Käsitöö Jaapanis
Jaapani kööginoad on valmistatud äärmiselt kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohi neid haamriga lüüa ega väänata kõvadesse materjalidesse, näiteks külmutatud või kondiga liha, kookospähklisse, konservikaantesse jne. On reaalne oht, et tükid tulevad terasest lahti. Kvaliteetseid kööginuge ei tohiks kunagi pesta nõudepesumasinas, vaid eelistatavalt kiirelt pesta ja kuivatada kohe pärast kasutamist. Säilitamiseks sobivad kõik lahused, milles nugade terad ei puutu kokku teiste metallesemetega.