Kirjeldus
Tugev ja ergonoomilise disainiga santoku nuga. Erinevalt tavalisest tosinast lehest pressitud majapidamisnoast püsib Jaapani eriti terav professionaalne nuga kauem terav ja seda on lihtsam teritada. Õhuke ja terav kõrge süsinikusisaldusega MAC Superior teras. Superior seeria nugadel on suurepärane tasakaal ja käsitsemine. Nuga sobib hästi kondita liha, köögiviljade ja puuviljade lõikamiseks.
Tera kõvadus on optimaalne, 57–61 HRC, mis teeb teritamise lihtsaks. Tera on mõlemalt poolt kaldus ja mõlemalt poolt teritatud kergelt asümmeetrilise MAC-nurga all, mis optimeerib noa kontrolli viilutamisel. Noa käepide kaardub kergelt ülespoole, jättes sõrmedele palju tööruumi. Ümar ots suurendab ohutust ja hoiab ära otsa paindumise/lõhenemise.
Nuga tuleks kohe pärast kasutamist käsitsi pesta. Nuga ei sobi luude, külmutatud toitude, kõva koorikuga leiva või muude kõvade materjalide lõikamiseks. Kõik need võivad noatera või käepidet mõrandada, murda, moonutada või lõigata.
Omadused:
- Tera pikkus: 17 cm
- Tera materjal: MAC Superior teras
- Tera kõvadus: 57-61 HRC
- Teritusnurk: 10-15° – oluliselt teravam kui Euroopa nugadel
Jaapani kööginoad on valmistatud väga kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohiks neid haamriga lüüa ega väänata kõvadesse materjalidesse, näiteks külmutatud või kondisse liha, kookospähklisse, konservikaantesse jne. On oht, et terasest tulevad tükid lahti. Kvaliteetseid kööginuge ei tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, vaid eelistatavalt kiirelt pesta ja kohe pärast kasutamist kuivatada. Säilitamiseks sobivad kõik lahendused, kus noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.