Kirjeldus
Professionaalsete kokkade sõnul tuleks riisi serveerida kohe, kui see on valmis. Seetõttu ootavad sööjad tavaliselt riisi, mitte vastupidi. Kui tihti juhtub, et riis on valmis, aga ülejäänud toit on alles „pooleliolev“ või inimestel pole aega õigeks ajaks toiduni jõuda? Võib õigustatult öelda, et riisi keetmine potis pliidil on tüütu tüütu töö. Tuleb veenduda, et riis küpseb õigel ajal, aga ei kõrbe põhja ega muutu pudruks enne, kui ülejäänud toit on valmis või sööjad on saabunud. Automaatne riisikeetja on selleks ideaalne lahendus, mis lihtsustab riisi keetmist ja keetmise ajastamist. Kuidas?
Hoiab riisi sooja ja lahtisena kuni viis tundi
Keetja kasutamine on väga lihtne. Mõõda riis ja vesi keedunõusse vastavalt juhistele, ühenda see pistikupessa ja lülita seade lülitist sisse. Kui riis on keedetud, lülitub keedunõu automaatselt soojashoidmise režiimile. Keedetud riisi saab potis soojas hoida kuni viis tundi, ilma et see mõjutaks selle maitset või tekstuuri. Seega ei pea te enam muretsema selle pärast, kas lisandina serveeritav riis on õigel ajal valmis. See võib potis muretult oodata ja teie saate keskenduda täielikult millelegi muule, näiteks pearoa valmistamisele. Riisikeetja võimaldab teil toitu valmistada väga paindliku ajakava alusel.
Sobib ka köögiviljade aurutamiseks
Seadmega kaasasolev rest asetatakse kausi põhja ja kaussi lisatakse veidi vett. Köögiviljad asetatakse restile ja kaas pannakse peale.
Proovige risottot
Riisikeetja sobib enamaks kui ainult riisi keetmiseks. Proovige, kui lihtne on risottot valmistada. Siin on retsept teile.
Kana ja basiiliku risotto
- 4 portsjonit
- 2 supilusikatäit oliiviõli
- 2 supilusikatäit ürdivõid
- 1 hakitud sibul
- 2 tassi jasmiiniriisi
- Prae kana kausi 2-kraadise märgini
- 2 grillitud kanarinda, peeneks viilutatud
- 2 tomatit, viilutatud
- 1 ½ tassi riivitud Parmesani juustu
- 2 supilusikatäit värsket basiilikut
- Must pipar
- Prae hakitud sibulat õli ja või segus praepannil umbes kaks minutit. Seejärel aseta sibul riisikeetja kaussi.
- Lisa riis ja kanapuljong. Keeda kaane all, kuni seade lülitub automaatselt soojashoidmise funktsioonile. Sega üks kord keetmise ajal.
- Sega riis, kana ja tomatid, juust, basiilik ja pipar kokku. Pane kaas peale ja lase soojashoidmise funktsioonil umbes tõmmata. 10 minutit enne serveerimist.
Tehnilised andmed
- Võimsus: 400 W
- Mahutavus: 1,8 L keedetud riisi/8-10 portsjonit
- Suurepärased tulemused olenemata riisisordist
- Automaatne soojashoidmine 5 tundi, kui riis on keedetud
- Mittenakkuva kattega ja eemaldatav kauss
- Kaks märgutuld küpsemise ja soojashoidmise näitamiseks
- Auruava klaasist kaanes
- Aurutusrest, riisimõõtur ja serveerimiskulp on komplektis
- Kausid ja riisimõõturid on saadaval varuosadena
- Mõõtmed (K x S x L): u. 23 x u. 22 x u. 28 cm
- Kaal: 2,1 kg
- Juhtme pikkus: 1,2 m