Kirjeldus
TEHNOLOOGIAMAAILMA VAAKUMPAKENDAMISSEADMETE VÕRDLUSE VÕITJA 17/2021
OBH Nordica Season Pro on võimas ja stiilne vaakumpakendamisseade, mida saab mugavalt ühe käega kasutada. Sellel on integreeritud kotirulli hoiuruum, kotilõikur ja vaakumvooliku hoiuruum. Impulss- ja õrnad režiimid õrnade toiduainete vaakumimiseks. Season Pro vaakumpakendamisseade sobib pidevaks kasutamiseks – kuni 100 vaakumkorda ilma pausita. See teeb sellest ideaalse valiku marjakorjajatele ja jahimeestele. Lai tihendustakistus ja topelttihendus tagavad tugeva tihenduse. Märgutuled näitavad programmi edenemist. 8 erinevat programmi: 1. Vaakumeerimine ja sulgemine/paus 2. Kuivad toiduained 3. Niisked toiduained 4. Tavaline vaakumrõhk 5. Madalam vaakumrõhk 6. Manuaalne vaakum impulssrežiimis 7. Manuaalne sulgemine ja 8. Vaakummahuti vaakum.
Kotte saab kasutada mikrolaineahjus ja gaseeritud vees, mille temperatuur on veidi alla keemistemperatuuri. Kotid on korduvkasutatavad ja masinpestavad.
- Võimsus 140 W
- Topelttihendus
- Imemisvõimsus 15 L/min.
- Vaakum max. -0,85 baari
- 8 programmi: 1. Vaakumeerimine ja sulgemine/Tühista 2. Kuivatamine 3. Niisutamine 4. Tavaline 5. Õrn 6. Manuaalne impulss 7. Manuaalne sulgemine ja 8. Kanister
- Sisaldab stardikomplekti, mis sisaldab: 1 kotirulli 3 m x 28 cm ja 5 vaakumkotti 28 cm x 40 cm
OBH Nordica vaakumtihendajaga saate toitu säilitada kuni viis korda kauem kui tavapäraste säilitusmeetoditega ning säästa raha, aega ja loodust. Hapnik on peamine toidu toiteväärtuse, tekstuuri, maitse ja kvaliteedi halvenemise põhjus. Hapnik põhjustab ka sügavkülmas säilitatava toidu külmakahjustusi ja võimaldab mikroorganismide arengut. Tavapärased toidu säilitamise meetodid, näiteks tavalistes kilekottides ja -mahutites hoidmine, ei ole seega optimaalsed, kuna need pakivad õhu ja toidu samasse ruumi. Vaakumpakendamine eemaldab hapniku, takistades bakterite, hallituse ja pärmseente kasvu toidus ning rasvade oksüdeerumist. Selle tulemusel säilib maitse ja toit püsib värske kuni viis korda kauem võrreldes tavapäraste säilitusmeetoditega.
ÜRO ja Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks vähendada toidujäätmeid 2030. aastaks 50%. Toidujäätmed tähendavad söödava toidu äraviskamist. Soomes viskavad leibkonnad igal aastal ära keskmiselt 23 kilogrammi söödavat toitu inimese kohta, mille väärtus on umbes 80 eurot. Ostetud toidu koguse suhtes visatakse eriti ära kartuleid, köögivilju, puuvilju, marju ja leiba. Vaakumpakendi kasutamine võib toidujäätmeid oluliselt vähendada.
Saate säästa raha, ostes toitu suurtes pakendites, mida saate vaakumpakenditesse sulgeda ja hiljem kasutada. Ostes korraga suuremaid toidupakke ja pakkides need väiksematesse, vähendate ka pakendite keskkonnamõju. OBH Nordica vaakumkotid on korduvkasutatavad ja neid saab pesta isegi nõudepesumasinas.
Samuti saate aega kokku hoida, kui valmistate korraga suuri toidukoguseid, pakkite need sobiva suurusega portsjonitena otse vaakumkottidesse ja külmutate. Vaakumpakkimine kaitseb toitu külmakahjustuste eest ja säästab ruumi sügavkülmas. Vaakumpakendis toit säilib sügavkülmas oluliselt kauem. Näiteks vaakumpakendis külmutatud veiseliha säilivusaeg on 2-3 aastat, samas kui ilma vaakumpakendamata külmutatult on see vaid 6 kuud. Värsked maasikad lähevad külmkapis hallitama juba paari päevaga, kuid maasikate otse vaakumkonteinerisse vaakumpakendades säilivad need külmkapis nädala.
Samuti saate aega kokku hoida, kasutades liha ja kala marineerimiseks vaakumpakendiseadet. Vaakumpakendamine avab liha ja kala poorid. Nii võtab marineerimisprotsess tundide asemel vaid minuteid. Vaakumpakendiseade sobib igasuguste toitude, nii kuivade kui ka niiskete, vaakumsäilitamiseks – sealhulgas liha, kala, marjade, puu- ja köögiviljade. Õhukindel pakend säilitab suurepäraselt ka kuivade toodete, näiteks kohvi või tee, aroomid. Vaakumpakendamine on suurepärane viis talvel suvilas varude värskena hoidmiseks. Matkaja saab vaakumseadet kasutada mitmel viisil ja pakkida näiteks lõkkevarustust, kuivtooteid ja varuriideid veekindlatesse vaakumkottidesse. Tähelepanu kodukokad! Madalal temperatuuril vaakumpakendatult toitu valmistades – sous vide – toote esile toidu parimad omadused.
Lisateavet Sous Vide ja vaakumseadmete kohta leiate siit.