Kirjeldus
Jaapani ettevõte Satake Cutlery on nuge valmistanud alates 1940. aastast ja on üks Jaapani tuntumaid noabrände.
Sakiline leivanuga on mõeldud igat tüüpi leiva lõikamiseks. Õhuke ja terav serv lõikab läbi ka kõvad ja krõbedad koorikud, võimaldades isegi õhukestel viiludel säilitada leiva kuju. Tera on 20 cm pikk ja 2,7 cm lai ning valmistatud kvaliteetsest roostevabast terasest. Noa käepide on valmistatud vastupidavast polüpropüleenist.
Omadused
- Käepideme materjal: polüpropüleen
- Tera materjal: Roostevaba teras molübdeeniga
- Tera kõvadus: 58±1 HRC
Jaapani kööginoad on valmistatud väga kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohiks neid haamriga taguda ega väänata kõvade materjalide, näiteks külmutatud või kondise liha, kookospähkli, konservikaante jms sisse. Ohtlikuks on terasest lahti tulevad betoonitükid. Kvaliteetseid kööginoasid ei tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, vaid pigem loputada ja kuivatada kohe pärast kasutamist. Säilitamiseks sobivad kõik lahused, mille puhul noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.