Kirjeldus
Santoku on Jaapani stiilis laia teraga kokanuga, mille lõikeserv kõverdub vaid veidi, samas kui noa terav külg kõverdub järsult allapoole. Ovaalsed sooned muudavad lõikamise lihtsamaks ja viilud tulevad teralt kergesti maha, kuna toiduga on otseses kokkupuutes vähem metallpinda. Santoku sobib kõige paremini igasuguseks hakkimiseks ja viilutamiseks: näiteks küüslaugukartulite viilutamine on santokuga kiire. Santoku allapoole suunatud ots ei vigasta kätt nii kergesti kui tavalise kokanoa ots. 17 cm pikkusest terast piisab isegi kapsapea lõikamiseks. Valmistatud parimast roostevabast terasest. Ilus, needitud roosipuust käepide on Victorinoxi tõestatud ja traditsiooniline professionaalne mudel.
Omadused:
- Käepideme materjal: roosipuu – originaal Victorinoxi käepide
- Tera materjal: Dauphinox teras, mis on tõhusalt roostekindel
- Tera pikkus: 17 cm
- Tera kõvadus: 56 HRC
- Teritusnurk: 20°
- Valmistatud Šveitsis
Kvaliteetseid kööginuge ei tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, vaid eelistatavalt pesta ja kuivatada kohe pärast kasutamist. Säilitamiseks sobivad kõik lahendused, kus noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.