Kirjeldus
See tippkvaliteediga noakomplekt sisaldab koorimisnuga, tarbenuga ja santoku nuga.
Erinevalt tavalisest majapidamisnoast, mis on pressitud tosinast lehest, püsib see Jaapani eriti terav kihiliselt sepistatud professionaalne nuga kauem terav ja seda on lihtsam teritada.
KAI Shun seeria noad on valmistatud 32-kihilisest Damaskuse terasest. Nende pind on käsitsi sepistatud – jaapani keeles „Tsuchime” – ja ühendab endas ajatu esteetika äärmise teravusega. Teradel on massiivne VG MAX terasest südamik, mille kõvadus on 61±1 HRC.
Iga KAI Shuni nuga on sepistatud looduslikult kaunist Damaskuse terasest 32 kattuva kihina. Shuni nuga on ainulaadne kunstiteos, mis ühendab endas käsitööoskuse, tehnoloogia ja disaini. Inspireerituna meisterlike samurai mõõkade sepistamisest, võimaldab parimate kokanugade tootmistehnoloogia toota Shun-nuge ka lääne terade kujul.
Omadused:
- Käepideme materjal: pähklipuu, eriti sümmeetriline kuju tagab lõiketäpsuse nii parema- kui ka vasakukäelistele kokkadele.
- Koorimisnoa tera pikkus 9 cm, käepideme pikkus 10,4 cm
- Puhastusnoa tera pikkus 12 cm, käepideme pikkus 10,4 cm
- Santoku noa tera pikkus 18 cm, käepideme pikkus 12,2 cm
- Tera struktuur: 32-kihiline sepistatud
- Tera südamiku materjal: VG MAX teras
- Tera väliskihid roostevabast terasest
- Tera kõvadus: 61±1 HRC
- Teritusnurk: 10° – oluliselt teravam kui Euroopa nugadel noad
- Käsitöö Jaapanis
Jaapani kööginoad on valmistatud väga kõvast ja õhukesest metallist. Seetõttu ei tohiks neid haamriga taguda ega väänata kõvade materjalide, näiteks külmutatud või kondise liha, kookospähkli, konservikaante jms sisse. Ohtlikuks on terasest lahti tulevad betoonitükid. Kvaliteetseid kööginoasid ei tohiks kunagi nõudepesumasinas pesta, vaid pigem loputada ja kuivatada kohe pärast kasutamist. Säilitamiseks sobivad kõik lahendused, kus noaterad ei puutu kokku teiste metallesemetega.